Wat kost een belastingadviseur?

Wat kost een belastingadviseur?

Een belastingadviseur adviseert op gebied van alle soorten belastingen en is erg waardevol om in te schakelen als bedrijf of particulier. Ontdek hier waarom en de kosten voor een belastingadviseur.
 

Wat is een belastingadviseur?

Een belastingadviseur is een deskundige die ondernemers en particulieren kan ondersteunen met belastingaangifte doen, maar ook met financiële administratie. Zij kunnen advies geven over bijvoorbeeld fiscaal voordeel, leningen en andere financiële regelingen.
 
Deze specialist beschikt over speciale kennis van verschillende soorten belastingen zoals BTW of inkomstenbelasting. Ook kan een belastingadviseur advies geven voor besparingsmogelijkheden en bepaalde financiële voordelen.
 
Zo weet je dus wanneer je een belastingadviseur inschakelt, zeker dat je bijvoorbeeld een zo hoog mogelijke belastingteruggave krijgt, dat je jaarrekening en aangifte volledig klopt en dat alle financiële cijfers up-to-date en correct zijn.
 
Ben jij op zoek naar een belastingadviseur? Op Belastingadviseur-wijzer.nl vind je een overzicht van alle belastingadviseurs uit Nederland.

Fiscalist of belastingadviseur

Allereerst wordt er een onderscheid gemaakt tussen een belastingadviseur en een fiscalist. De twee functies worden nog wel eens door elkaar gehaald omdat de taken enigszins overeenkomen. Het verschil is echter dat een fiscalist een specialist is van belastingwetgeving, die hiervoor een universitaire rechtenstudie ‘ Fiscaal recht’ heeft afgerond. Voor een fiscalist betaal je tussen de €120,- tot €230,- per uur.
 
Een belastingadviseur daarentegen heeft enkel cursussen gedaan op het gebied van fiscaal advies. Daarom is het uurtarief van een fiscalist ook wat hoger dan van een belastingadviseur.  Een belastingconsulent vraagt gemiddeld €60,- tot €100,- per uur.

Gemiddelde kosten belastingadviseur

Wanneer je een belastingadviseur gaat inschakelen, is het fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten. In de onderstaande kopjes lees je alles over de prijzen van een fiscalist en belastingadviseur.
 

Kosten voor uitbesteden belastingaangifte particulieren

Ook is er een verschil in kosten voor hulp met belastingaangifte voor particulieren en voor bedrijven. Het uiteindelijke uurtarief hangt ook af van je situatie. Zo is een standaard belastingaangifte eenvoudiger en zijn de kosten lager dan voor een complexere situatie.
 
Als particulier zijn er verschillende soorten belastingaangiftes met elk hun eigen kosten. Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor het uitbesteden van de verschillende taken bij een belastingadviseur per soort. Deze tarieven zijn inclusief BTW.

Gemiddelde kosten voor particulieren

Dienst Gemiddelde prijs
Belastingaangifte standaard €60,-
Belastingaangifte met sprake van bijlening €125.-
Belastingaangifte inclusief fiscaal partner €75,-
Belastingaangifte met sprake van echtscheiding €120,-
Belastingaangifte student (alleen jaaropgaven) €25,-
Kosten voor aanvragen of wijzigen Huur, Kinderopvang en Zorgtoeslag €40,-

 

Tarieven voor hulp met belastingbiljetten invullen

 

Dienst Gemiddelde prijs
Invullen van het M-biljet (in het geval van immigratie naar het buitenland of naar Nederland) €250,-
Invullen van het C-biljet (in het geval je niet in Nederland woont, maar wel inkomsten krijgt uit Nederland) €250,-
F-biljet (in het geval van overlijden van een dierbare) €80,-
T-biljet (terugvragen van loonheffing jongeren) €60,-

Kosten voor uitbesteden zakelijke belastingaangifte

Dienst Gemiddelde prijs, exclusief BTW
Belastingdeskundige met een laag tarief Vanaf €120,- per uur
Belastingdeskundigen die een hoog tarief Vanaf €230,- tot €280,- per uur
Gemiddeld tarief bij zakelijke belastingaangifte €170,- per uur

Voordelen van een belastingadviseur

Het is de investering waard om een belastingadviseur in te schakelen. Je profiteert namelijk van verschillende interessante voordelen. Je betaalt op deze manier nooit te weinig of te veel belasting, en behoudt een nauwkeurig en gedetailleerd overzicht van je inkomsten, winst, omzet en uitgaven.
 
Daarbij weet de specialist hoe je financieel zo veel mogelijk uit je onderneming haalt en zie je geen belangrijke onderdelen over het hoofd.
 
Hieronder zie je een overzicht van de voordelen wanneer je je financiën uitbesteedt aan een belastingadviseur.
 

  • Je hoeft niet zelf je belastingaangifte te doen en de jaarrekeningen op te stellen
  • Je houdt tijd over voor je bedrijf omdat deze financiële adviseurs alle belasting gerelateerde zaken voor je uit handen nemen en doelgericht, deskundig en efficiënt werken.
  • Je ontvangt altijd persoonlijk advies over toeslagen die bij jouw situatie passen en fiscale vraagstukken zoals personeelsuitbreiding.
  • Je betaalt precies het juiste bedrag aan de belastingdienst en voorkomt rekenfouten.
  • Het levert vaak een kostenbesparing op omdat belastingadviseurs op de hoogte zijn van specifieke kennis en bijvoorbeeld weten van wat voor subsidies je kunt profiteren.